ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΙ ΧΑΡΟΙ

Επιστροφή τη Δευτέρα για προπόνηση και νεότερη ενημέρωση…


Επιστροφή τη Δευτέρα για προπόνηση και νεότερη ενημέρωση ...

Διήμερο ξεκούρασης και αποφόρτισης για τους ποδοσφαιριστές του Άρη αυτό που ξεκινάει από σήμερα, καθώς το νέο ραντεβού για προπόνηση έχει δοθεί για την Δευτέρα.

Το πρόγραμμα ακολουθείται πιστά, με την τεχνική ηγεσία να αποφασίζει να δώσει διήμερο ρεπό αυτή τη φορά, ώστε να παρθούν οι κατάλληλες ανάσες από τους παίκτες και να επιστρέψουν για να συνεχίσουν την προετοιμασία ... αναμονής, όπως θα την χαρακτήριζε κανείς.

Από σήμερα μέχρι και την επιστροφή τους μεσολαβεί η αυριανή συνάντηση του Άλεξ Κάλας με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας, Γιώργο Γκιρτζίκη.

Όπως είναι λογικό, οι ποδοσφαιριστές του Άρη θα αναμένουν και μία νεότερη ενημέρωση γύρω από την προσπάθεια που γίνεται για τήρηση της νομιμότητας που θα οδηγήσει τον Άρη στη Φούτμπολ Λιγκ, έστω και μέσω μπαράζ.


Επο καριόλα ο ΑΡΗΣ πανω απο ολα !!!

epo.jpg

Μια μέρα μετά τη συνάντηση του Άρη με την αθλητική ηγεσία της χώρας, αναζωπυρώνονται τα σενάρια που θέλουν την ΕΠΟ να προωθεί μέσα στις προτάσεις αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων, τη διεξαγωγή της Football League με 18 ομάδες!

Στις 10/6 θα εγκριθεί από το ΔΣ της ΕΠΟ η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών την προσεχή τριετία και ήδη υπάρχει έτοιμο το πλάνο. Για να κλειδώσει θα γίνει νέα επαφή ανάμεσα στην ΕΠΟ και τις Super League, Football League, που θα καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Κομβική μέρα είναι η 10η Ιουνίου και αν κρίνουμε από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της mikriliga.com, εξειδικευμένου σάιτ στις κατηγορίες Football League, Γ" εθνική αλλά και στα θέματα της ΕΠΟ, η ανάγκη να βρίσκεται όλος ο Άρης σε εγρήγορση είναι επιβεβλημένη, μια και αναφέρεται σε πρόταση από την ΕΠΟ για πλάνο με ... 18 ομάδες στη Football League 2015-16! Χωρίς πάντως να υπάρχουν αναφορές, εξηγήσεις ή λεπτομέρειες για το πώς αυτό θα ξεπεράσει τον ΚΑΠ και την προκήρυξη για μαραθώνιο 20 ομάδων.

Αναλυτικά το ρεπορτάζ από τη mikriliga:

Το πλάνο, πάντως, που προωθούν από την ΕΠΟ είναι για τα επόμενα τρία χρόνια περιλαμβάνει τη σταδιακή μείωση των ομάδων σε 14 τόσο στη Super League όσο και στη Football League, αλλά και τη συμμετοχή ΠΑΕ στην πρώτη κατηγορία μόνο με αδειοδότηση. Οι αλλαγές που προτείνονται δεν επηρεάζουν τη Γ" Εθνική, που θα διατηρηθεί με 4 ομίλους.

Την προσεχή αγωνιστική περίοδο (2015-16) η Super League θα έχει 16 ομάδες και η Football League 18. Το πλάνο περιλαμβάνει να υποβιβαστούν από την πρώτη κατηγορία έως τέσσερις ομάδες. Αυτό σημαίνει πως θα υποβιβαστούν απευθείας οι δύο ομάδες που θα τερματίσουν στις τελευταίες θέσεις. Το αν θα υποβιβαστούν και οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 13η και 14η θέση, θα εξαρτηθεί από το αν οι δύο πρώτες ομάδες της Football League θα έχουν εξασφαλίσει αδειοδότηση. Αν όχι, τότε θα μείνουν οι δύο της Super League και δεν θα ανέβει κάποια από τη Β' Εθνική. Παράλληλα, από τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, θα υποβιβαστούν 8 Exclamation mark στη Γ' Εθνική, από την οποία θα προβιβαστούν οι 4 πρωταθλήτριες των ομίλων.

Ετσι τη σεζόν 2016-17, η Super League θα έχει 14 ομάδες και η Football League 16. Από τη Super League θα υποβιβάζεται απευθείας η 14η ομάδα της βαθμολογίας, ενώ η 13η θα παίζει μπαράζ, μαζί με τις τρεις πρώτες ομάδες της Football League για τη μία θέση στην πρώτη κατηγορία. Και πάλι κριτήριο για να συμμετέχουν στη διαδικασία των μπαράζ οι ομάδες της Β' κατηγορίας θα είναι να έχουν εξασφαλίσει αδειοδότηση. Αν δεν έχουν όλες άδεια, τότε στα μπαράζ θα συμμετέχουν όσες από τις τρεις πρώτες ομάδες την εξασφάλισαν, έστω κι αν αυτό σημαίνει στα μπαράζ να παίξει μόνο μια ή δύο ομάδες από τη Football League. Παράλληλα, από τη Football League θα υποβιβαστούν 6 ομάδες στη Γ' Εθνική και από την τρίτη κατηγορία θα προβιβαστούν οι 4 πρωταθλήτριες των ομίλων.

Για την περίοδο 2017-18, η Super League θα έχει 14 ομάδες και η Football League επίσης 14. Το σύστημα υποβιβασμού και μπαράζ θα συνεχίσει να ισχύει ανάμεσα στις δύο πρώτες κατηγορίες, ενώ υπάρχει η σκέψη στη Γ' Εθνική να υποβιβάζονται 2 ομάδες και να προβιβάζονται 2 από τη Γ' Εθνική, κάτι που σημαίνει ότι οι 4 πρωταθλητές των ομίλων θα παίξουν μπαράζ μεταξύ τους για τα δύο εισιτήρια.

Αυτό ήταν το πλάνο που παρουσιάστηκε και αναμένεται να εγκριθεί στο επόμενο ΔΣ της ΕΠΟ στις 10 Ιουνίου, προκειμένου να ψηφιστεί και να περάσει από τη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας στις 26 Ιουνίου.

Μέχρι τις 10/6 δηλαδή θα πρέπει η Super League και η Football League να εκφράσουν τις όποιες αντιρρήσεις τους. Γι' αυτό άλλωστε και ο εκπρόσωπος της Λίγκας, Δημήτρης Αγραφιώτης,εξέφρασε την αντίδρασή του για το στενό χρονικό περιθώριο που δίνεται στον συνεταιρισμό να εγκρίνει το πλάνο και ανέβηκαν οι τόνοι.

Αν πάντως η Super League δεν εγκρίνει το πλάνο, είναι άγνωστο αν τελικά θα εφαρμοστεί».


Απορρίφθηκε η έφεση του Άρη.........

Απορρίφθηκε η έφεση του Άρη, παραμένει η μία αγωνιστική κεκλεισμένων, φόβοι για μεγαλύτερη τιμωρία ...

Απορρίφθηκε η έφεση που κατέθεσε ο Άρης για την ανάκληση της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών που επέβαλλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για το παιχνίδι με τον Έβρο Σουφλίου.

Μετά την εξέλιξη αυτή η τιμωρία για ένα παιχνίδι στο οποίο απορίας άξιο είναι τι τόσο ... μεμπτό έκανε ο Άρης για να τιμωρηθεί παραμένει, με τους φόβους για μεγαλύτερη τιμωρία να γίνονται πιο έντονοι, καθώς οι κίτρινοι έχουν κληθεί σε απολογία και για το παιχνίδι με την Καβάλα.

Όντας πλέον υπότροποι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο η τιμωρία να μην μείνει στη μία αγωνιστική, αλλά να αυξηθεί κι άλλο.


Επικοινωνία με Football League για 20 ομαδες .

Επικοινωνία με Football League - «Πρωτάθλημα με 20 ομάδες και μπαράζ εάν προκύψουν κενά» η θέση των κίτρινων

Το πρώτο βήμα έγινε. Η συνάντηση με την αθλητική ηγεσία της χώρας, είχε περισσότερο συμβολικό μήνυμα, για τη τήρηση της νομιμότητας και το επόμενο έχει να κάνει με την ουσία της εφαρμογής συγκεκριμένων ενεργειών.

Το μπαλάκι αυτή τη στιγμή είναι στην Football League και την ΕΠΟ, οι οποίες θα αποφασίσουν και θα «τρέξουν» τις όποιες εξελίξεις. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες έγινε χθες μια πρώτη επικοινωνία με τον Σπύρο Καλογιάννη για το θέμα αυτό, μια και είναι δεδομένες οι κινήσεις του Άρη προς την πλευρά της λίγκας που ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν.

Η θέση των κίτρινων μέσα σε ένα έντονο παρασκήνιο πιέσεων ακόμη και για 18 ομάδες ήταν συγκεκριμένη: «Βάσει της προκήρυξης το πρωτάθλημα πρέπει να γίνει με 20 ομάδες», ενώ τονίζεται ότι είναι γνωστό (όχι πάντως με επίσημο έγγραφο) ότι ο ΟΦΗ και η Νίκη Βόλου θα παίξουν στη Γ' εθνική.

Παίρνοντας ως δεδομένο ότι θα υπάρξουν οι συγκεκριμένες ... διαρροές και προκύψουν θέσειςπρέπει να καλυφθούν από την χαμηλότερη κατηγορία και εφόσον είναι λιγότερες από τις 4 θέσεις των ομίλων θα γίνουν μπαράζ. 

Αυτά τονίστηκαν σε αυτήν την επικοινωνία με τον επικεφαλής της Football Legue, με τον Άρη να βρίσκεται στη φάση της αναμονής.


Τα δυο τελευταία "ναυάγια" σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ δεν χωνεύονται εύκολα.


Συντριβή στο Φάληρο παρά τα «ελαφρυντικά» ...

Ο Άρης δεν μπόρεσε να είναι ούτε καν ανταγωνιστικός απέναντι στον Ολυμπιακό, καθώς δεν εμφάνισε την απαιτούμενη ποιότητα για να κοντράρει την ενέργεια του αντιπάλου του και ηττήθηκε με το βαρύ 98-53 στο ΣΕΦ, στον πρώτο ημιτελικό του πρωταθλήματος.

Δεν μπορεί να πει πολλά κανείς για τον αγώνα στο ΣΕΦ. Οι κίτρινοι μπήκαν χωρίς ενέργεια, η απουσία του Ντρου Νέιμικ ήταν πιο φανερή από οποιαδήποτε άλλη φορά και ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε αυτά τα δεδομένα και επιβλήθηκε πλήρως στο παρκέ. Μετά το 6-5 (3') οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές, προηγήθηκαν με 15-5 (5') και 25-10 (8'), έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 31-12, με τους κίτρινους να έχουν σε αυτό το διάστημα πολύ άσχημα ποσοστά στα δίποντα.

Χωρίς ρυθμό, χωρίς καλές περιστροφές ο Άρης δεν μπόρεσε να επιστρέψει στον αγώνα. Μείωσε προ στιγμήν σε 36-20 (14'), όμως δέχθηκε σε εκείνο το σημείο σερί 10-0 και η διαφορά έφτασε στους 26 πόντους (46-20 στο 17'). Το ημίχρονο έκλεισε με 52-25 με τον Πρίφτη να έχει πολλά παράπονα για την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του, που είχαν μόλις 10/27 σουτ εντός παιδιάς και 12 λάθη!

Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Οι κίτρινοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στον ρυθμό, την ενέργεια και την πίεση του Ολυμπιακού, βρέθηκαν να χάνουν και με 34 πόντους (68-34 στο 28') και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο πίσω με 71-42.

Τα πάντα είχαν κριθεί και στη τέταρτη περίοδο το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Άρη να μην μπορεί να αντιδράσει σωστά ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση και να δεχθεί τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία του από τους Πειραιώτες ...

Τα δεκάλεπτα: 31-12, 52-25, 71-42, 98-53.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ 5 (1), Χάντερ 6, Ντάνστον 17 (5/5β., 6/6δπ.), Σπανούλης 8 (7ασ.), Ντάρντεν 3 (1), Σλούκας 8 (7ασ.), Λαφαγιέτ 12 (4), Λοτζέσκι 17 (3), Πρίντεζης 9 (1), Αγραβάνης 6, Μάντζαρης 4, Κατσίβελης 3 (1).

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 11 (3/4τρ., 3ασ.), Τσιάρας 5 (1), Δήμας, Ριντ 10 (1/2β., 3/5δπ., 1/3τρ.), Τόμας 6 (6ρ., 2ασ.), Πουλιανίτης 4, Χαρίσης 2, Βεζένκοφ 12 (1/3β., 4/8δπ., 1/5τρ., 3ρ., 3ασ.), Μούρτος 2 (4ρ., 3ασ.), Σίμτσακ 1 (6ρ., 2ασ.).


«Είμαστε στην ίδια βάρκα εγώ και ο Άρης» (video)

Δηλώσεις του Κάλας στην κάμερα και στα ελληνικά: «Είμαστε στην ίδια βάρκα εγώ και ο Άρης» (video)

O Αλεξ Κάλας μίλησε και στα ελληνικά μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού.

Διαβάστε και δείτε τι είπε στην κάμερα του a-sports.gr μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Αναλυτικά ο Άλεξ Κάλας δήλωσε:

«Είχαμε μια καλή συνάντηση με τον κ. υπουργού τον κ. Κοντονή σε προσωπικό επίπεδο. Ο κ. Κοντονής είναι ένας άνθρωπος βατός, που δεν θα πει κουβέντες απλώς για να τις πει. Αυτό είναι το πρώτο σκέλος της συνάντησης. Κατά δεύτερο λόγο ο κ. υπουργός είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος μέσα στο νομικό πλαίσιο της υπευθυνότητας, της διαφάνειας και της συνέχειας των νόμων, μας διασφάλισε ότι μέσα σε αυτό το πλαίσιο τα δικαία του Άρη δεν θα καταπατηθούν

-Στην ερώτηση μας αν είναι αισιόδοξος απάντησε:

«Πάρα πολύ. Ήταν μια πολύ καλή ημέρα για μένα και τον Άρη, γιατί εγώ και ο Άρης είμαστε στην ίδια ... βάρκα».

-Για το πόσες ημέρες υπολογίζει ότι θα πρέπει να υπάρχει αναμονή μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση είπε:

«Υπολογίζουμε μέσα σε 15 με 30 ημέρες να έχει λυθεί όχι μόνο το ερώτημα, αλλά να έχουμε και την απάντηση που θέλουμε που είναι η Φούτμπολ Λιγκ. Νομίζω ότι είναι εφικτό, δεν αισιοδοξούμε για το χρονικό διάστημα και θα γίνει όπως ακριβώς το είπαμε».


Ο Μπαμπάς σου είναι Αρειανός !!!!!!

alt

Ο Σταύρος Κοντονής αποκάλυψε το πρωί πως ομάδα μπάσκετ θα είναι αυτή που θα δεχθεί το πρώτο διοικητικό πρόστιμο, βάσει του νέου νόμου -και είναι ο Άρης.

Φιλοξενήθηκε σήμερα (26/5) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ημερίδα με θέμα «Η αντιμετώπιση της βίας, προϋπόθεση για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα της κρίσης», με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή να ενημερώνει ότι «θα επιβληθεί το πρώτο διοικητικό πρόστιμο, βάσει του νέου νόμου για την αθλητική βία. Και αυτό θα επιβληθεί σε ομάδα μπάσκετ».

Εκείνη την ώρα, δεν είχε γίνει ακόμα γνωστή η απόφαση του Αθλητικού δικαστή που δικάζει θέματα ΕΣΑΚΕ, για τον Άρη.

«Εμείς έχουμε δώσει όλες τις οδηγίες στις ομοσπονδίες, αλλά βλέπω ότι μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο οπαδοί και οι διαιτητές να μην διακόπτουν τους αγώνες. Όπως και να αναρτώνται πανό υβριστικά, χωρίς να παίρνουν τα προβλεπόμενα μέτρα. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω.

Πρέπει κι εκείνοι να προχωρήσουν στην κάθαρση», πρόσθεσε ο κ. Κοντονής, επί της εφαρμογής της διάταξης του άρθρου 1, του νέου νομοσχεδίου, κατά το οποίο «σε σοβαρές περιπτώσεις τέλεσης επεισοδίων, παρότρυνσης σε πρόκληση επεισοδίων, ρατσιστικών συμπεριφορών και εν γένει φαινομένων βίας, εντός ή εκτός αγωνιστικών χώρων, ο αρμόδιος για τον Αθλητισμό Υπουργός, με αιτιολογημένες αποφάσεις του, δύναται να επιβάλλει στα οικεία αθλητικά σωματεία, Τμήματα Αμειβομένων Αθλητών (Τ.Α.Α.) και Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Α.Ε.), καθώς και στις οικείες αθλητικές ομοσπονδίες ή/και επαγγελματικούς συνδέσμους, αλλά και μεμονωμένα σε φυσικά πρόσωπα, μετά από προηγούμενη κλήση και ακρόασή τους, πρόστιμα ύψους από δέκα χιλιάδες (10.000,00) έως ένα εκατομμύριο (1.000.000,00) ευρώ, σε ιδιαίτερα δε σοβαρές περιπτώσεις δύναται να προβαίνει και σε ανάκληση της υφιστάμενης ειδικής αθλητικής αναγνώρισης».

πηγή: sport24.gr


“Η ΕΠΟ οφείλει να εφαρμόσει τον ΚΑΠ”

Την κάθε αφορμή και δήλωση αναζητούν με λύσσα συγκεκριμένοι κύκλοι και ΜΜΕ που από την στιγμή που αποχώρησε από τα πεπραγμένα ο... χορηγός τους κάνουν ότι μπορούν για να εμποδίσουν την άνοδο της ομάδας.
Ο κόσμος του ΑΡΗ φυσικά και δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τα παιχνίδια του κάθε μέσου "ενημέρωσης" που προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα, τίθεται ξεκάθαρα απέναντι στα συμφέροντα του συλλόγου.

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε καθημερινά...σκέψεις για 18 ομάδες από την ΕΠΟ, ότι δεν πρόκειται να περάσει το αίτημα του ΑΡΗ, ότι ο Κοντονής δεν μπορεί να εφαρμόσει τους νόμους γιατί υπάρχει αυτοδιοίκητο. Καμία όμως κριτική διάθεση απέναντι σε όλους αυτούς, καμία στήριξη στην προσπάθεια του ΑΡΗ. Αντί να τονίζουν τα επιχειρήματα του ΑΡΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΑ, μέσα που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα ορισμένα χαρακτηρίζονται και ως...αρειανά, μάχονται με λύσσα για να μην ανέβει ο ΑΡΗΣ!

Μέχρι πριν ένα μήνα έλεγαν ότι ανεβαίνει μόνο ο πρώτος. Τώρα; Κυβίστηση!

Η ξεφτίλα τους είναι τόσο μεγάλη, που θέσεις όπως αυτές που φιλοξενήθηκαν το πρωί στο LIBERO 107,4 και το AllAboutARIS δεν τις αναπαράγουν. Ο Ανδρέας Μαλάτος και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ κ. Δημητρίου στην ουσία δικαίωσαν τον ΑΡΗ με τις θέσεις τους, αλλά την ίδια στιγμή και η κουτσή Μαρία να τοποθετηθεί με αρνητικό τρόπο γίνεται πρώτο θέμα!.

Ο κ. Κοντονής στην τοποθέτηση του στον Δ. Κανελλάκη πριν από λίγο: «Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θα δω οποιονδήποτε θέλει να με συναντήσει, είτε είναι παράγοντας του ποδοσφαίρου, είτε άλλου αθλήματος. Προχθές μάλιστα συνάντησα εξαιρετικούς συναδέλφους που εκπροσωπούσαν την ομάδα μπάσκετ του ΑΡΗ.

Δεν μπορεί να ζητήσει κανένας από τον αρμόδιο Υφυπουργό να εφαρμόσει το καταστατικό μιας ομοσπονδίας, αυτό πρέπει να το ζητήσει από τη διοίκηση της ομοσπονδίας. Εδώ υπάρχει το αυτοδιοίκητο. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε επιτέλους πώς λειτουργεί το ποδόσφαιρο. Η νομιμότητα των αποφάσεων των οργάνων θα κριθεί από τα δικαστήρια, όχι από την εκτελεστική εξουσία».

Και φυσικά αυτό που θα σημειώσουμε εμείς είναι πάρα πολύ απλό. Αν η ΕΠΟ δεν εφαρμόσει το καταστατικό, ποιος θα είναι αυτός που θα επιβάλει τη νομιμότητα; Στις περιπτώσεις ππου δεν το έπραξε, δεν υπήρξε παρέμβαση της Πολιτείας. Ένα μέσο που θέλει το συμφέρον του ΑΡΗ δεν πρέπει να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση; Να μην πάει ο Κάλας στον Κοντωνή;

«Η αυστηρότητα εξαντλείται στον Άρη, θα υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας»


Αρβανίτης: «Η αυστηρότητα εξαντλείται στον Άρη, θα υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας»

Με αφορμή τη βαριά τιμωρία που επιβλήθηκε στην ΚΑΕ Άρης από τον Αθλητικό Δικαστή για τον αγώνα με την ΑΕΚ, ο Λευτέρης Αρβανίτης τοποθετήθηκε τονίζοντας ότι για μια ακόμη φορά εξαντλείται η αυστηρότητα στους κίτρινους. Επεσήμανε ότι η κιτρινόμαυρη ΚΑΕ θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της ομάδας.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάσαμε και καταδικάζουμε οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά στο γήπεδό μας. Και δε μένουμε μόνο στα λόγια, αλλά πράττουμε. Όμως δε ζούμε σε γυάλα, ούτε παίζουμε μόνοι μας. Ο ΑΡΗΣ αποτελεί μέρος της αθλητικής, και όχι μόνο, κοινωνίας και τον διέπουν οι ίδιοι νόμοι που (θα έπρεπε να) ισχύουν για όλους. Για ακόμα μία φορά, βλέπουμε ότι η αυστηρότητα εξαντλείται στην ομάδα μας και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει η λογική αντιμετώπισης κάποιων καταστάσεων. Οι ομάδες (και αυτό το έχουμε βιώσει στο πετσί μας) πληρώνουν δυσβάσταχτα ποσά και στερούνται άλλα τόσα και παραπάνω έσοδα από τους αγώνες χωρίς κόσμο. Κάποια στιγμή πρέπει να πληρώσουν και όσοι προκαλούν αυτές τις συμπεριφορές. Καλώ τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Σταύρο Κοντονή, να λάβει μέτρα για την αιτία η οποία γεννά όλα αυτά τα προβλήματα, που δεν είναι άλλη από την εντός αγωνιστικού χώρου και όχι μόνο, αδικία. Γιατί είναι γνωστό σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, ότι η αδικία γεννά τη βία. Είναι πρόδηλο ότι κανείς δεν ήρθε στο «Nick Galis Hall» με σκοπό να προκαλέσει επεισόδια, κάτι που φάνηκε και στα προηγούμενα ντέρμπι στο γήπεδό μας, όπου η συμπεριφορά του κόσμου ήταν υποδειγματική.

Ως ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας. Δε θα αφήσουμε κανέναν να βάλει σε κίνδυνο την επένδυση που ξεκίνησε και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε ισονομία».

Ο πρόεδρος της ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε.

Λευτέρης Αρβανίτης


Γαλανός...Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8.

images.jpg

Ο πρώην επικεφαλής ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη Γιώργος Γαλανός μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης πριν από τη γενική συνέλευση.


Αρχικά τόνισε: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο του Άρη, πιο πολύ συγγνώμη που άφησα κάποιους ανθρώπους να μπούνε στην ομάδα και δεν την κράτησα στα χέρια μου. Αυτό ήταν το λάθος μου. Έπρεπε να συνεχίσω και να είμαι εκεί. Δεν πρέπει να γίνουν τα ίδια λάθη με πέρσι. Ανέλαβα την ομάδα 48 ώρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, χωρίς φανέλες, δελτία. Αυτά τα προβλήματα ο ΑΣ πρέπει να τα λύσει».

Για όταν είχε πει για πρώτη φορά για τη Γ" Εθνική: «Ήταν κάτι που το είδαμε από την ΑΕΚ. Τώρα όλες οι ομάδες θέλουν να κάνουν το ίδιο. Βλέπουμε τον ΟΦΗ, τη Νίκη Βόλου. Αντι να είμαστε τώρα πρώτοι μάγκες και να έχουμε ανέβει, από τότε είχαμε τις απόψεις μας, θέλαμε άλλα, ο καθένας έλεγε το κοντό του και το μακρύ του με αποτέλεσμα να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Εγώ όταν ανέλαβα περιμένα να είμαστε όλοι μαζί, να υπάρχει ενότητα, αλλά τελικά είδα ένα μπάχαλο».

Για το αν υπήρχαν οι άνθρωποι που θα οδηγήσουν την ομάδα στην ειδική εκκαθάριση:«Υπήρχαν όπως και υπάρχουν. Αυτοί που είναι τώρα είναι δικοί μου. Εγώ τους έβαλα. Την ημέρα που έφυγα ο κύριος Οικονόμου είχε υπογράψει την εκκαθάριση. Σε 2,5 μήνες έπρεπε να είχε τελειώσει η εκκαθάριση. Που βρίσκεται η εκκαθάριση. Ούτε δικηγόρο ξέρω που να την έχει αναλάβει, ούτε άνθρωπο να έχει πληρωθεί για αυτό το λόγο. Μέχρι σήμερα εγώ έχω δώσει 48.000 ευρώ για την εκκαθάριση και ας βγει κάποιος να με αμφισβητήσει».

Για το τι έγινε με τον κ. Στεφανίδη και τον κ. Καλαΐτζίδη στην πρώτη συνάντηση: «Τότε είχαν κάνει μια ομάδα με όραμα να ανέβει Σούπερ Λιγκ. Αυτή η ομάδα δεν μπόρεσε να ανέβει από τη Γ" Εθνική. Κάποιοι παίκτες, όπως ο Πόι ήρθανε μετά. Με αυτή την ομάδα δε θα πηγαίνε πουθενά. Δύο εργάσιμες μέρες είχα για να ετοιμάσω την ομάδα. Ο Πόι ήρθε με το ζόρι. Έχουν γίνει πολλά εγκλήματα όλο το καλοκαίρι σε αγωνιστικό κομμάτι. Όλοι κοιτάμε τον Άρη. Όταν έφυγε από τα αποτελέσματα του ο κ. Καλαϊτζίδης ήρθε πήρε τα πράγματα του, εγώ δεν είχα και ούτε έχω κάτι μαζί του. Όταν έφυγε η ομάδα ήταν εντέκατη, ενώ εγώ την παρέδωσα πρώτη στον ίδιο άνθρωπο. Πως αυτός ο άνθρωπος θα καταφέρει να ανεβάσει την ομάδα. Εγώ όταν έφυγα δεν με αφήσαν να πάρω τα πραγματά μου».

Για τη πιστοληπτική ικανότητα που παρουσίασε των 3.150.000 και γιατί τον Δεκέμβριο στην ομάδα προέκυψε οικονομικό πρόβλημα: «Ο Άρης διοικείται από ένα παρεάκι, τρεις οπαδοί, τρεις δημοσιογράφοι. Αυτοί κάνουν διοίκηση στον Άρη. Ο μήνας δεν είχε κλείσει στις 23 Δεκεμβρίου. Σήμερα οι παίκτες δεν είναι πληρωμένοι. Γιατί σε εμάς γινόταν χαμός με μία μέρα που αργούσαμε. Είχα πει ότι την επόμενη μέρα να έρθουν να πληρωθούν. Είχα βάλει εγώ μια προθεσμία. Εγώ δεν είπα ότι φεύγω από τον Άρη, με έδιωξαν. Ήρθαν στις 23 του μήνα οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη να έρχονται μέσα στο γραφείο και μου λένε ότι η προθεσμία δε λήγει τότε, αλλά θα κάτσεις τρεις τέσσερις μέρες. Δηλαδή εγώ θα πληρώσω και θα κάνει άλλος τον πρόεδρο; Εγώ είχα κανονίσει και μεταγράφες και τα πάντα».

Για το οικονομικό άνοιγμα του Ποδοσφαιρικού Τμήματος: «Το τι έχω πληρώσει εγώ στον Αρη τα έχω δώσει στον τότε πρόεδρο του Ερασιτέχνη, κύριο Ταουξίδη. Έχω παραδώσει τα πάντα και τα έχω μαζί μου. Δεν υπάρχει κανένας λογιστής. Κάθισαν ένας δικηγόρος και ο κ. Καλαϊτζίδης και τα κοιτούσαν όλοι μαζί. Όλα αυτά ήταν τρικάκια. Να δουν τι; Έσοδα-έξοδα. Απλώς προσπαθούν με έναν έντεχνο τρόπο μου κάνουν πόλεμο. Έχω ξοδέψει 240.000 ευρώ. Οι παίκτες που μένανε; Πως πηγαίναν; Έγω τα έδωσα όλα. Όλα τα χρήματα. Έχουν βρει ένα ευρώ έξοδο. Άφησα την ομάδα με 0 χρέος. Πλήρωσα το 55%-75% των συμβολαίων των παικτών. Τι πληρώνει ο κ. Καλαϊτζίδης τόσο καιρό; Με τα λεφτά της ΝΟΒΑ κάνουν τους προέδρους».

Για την αποχή από την ποδοσφαιρική ομάδα στις αρχές του Δεκεμβρίου: «Η αποχή έγινε τότε γιατί δεν είχαν γίνει τα ασφαλιστήρια. Το δικό μου ασφαληστήριο έχουν ακόμα. Ήταν η δεύτερη φορά που γινόταν κάτι δεν ήθελα αυτούς τους αρχηγούς. Τα ασφαληστήρια εγώ τα πλήρωσα. Συμφωνητικά έχουν υπογράψει οι παίκτες; Ποιος θα απαντήσει; Υπάρχουν όλες οι αποδείξεις για όλα».

Για τη συνάντηση του κ. Κάλας με τον κ. Κοντονή: «Συμπαραστέκομαι σε όλες τις προσπάθειες, αλλά είναι καθαρά «επαγγελματικό ραντεβού». Δε νομίζω ότι θα καταφέρει κάτι. Ο κ. Καλαϊτζίδης έχει πολλές αντιπάθειες στην ΕΠΟ για αυτό πιστεύω ότι δε θα καταφέρει κάτι. Καλή είναι η συνάντηση, ο εκάστοτε πρόεδρος έπρεπε να την κάνει, αλλά δε νομίζω ότι θα έχει οφέλη. Είμαι μαζί του. Μακάρι να τα καταφέρουν».

Για τις σχέσεις με τον Ερασιτέχνη Άρη: «Περιμένα από τον Παναγιώτη Ζουμπουρίδη να υπογράψει την ειδική εκκαθάριση. Ήρθαμε σε ρήξη. Δεν ήθελε να υπογράψει και ο καθένας κρίνεται, αλλά κοιτάει και τη προσωπική του ζωή. "Οποιος είναι πρόεδρος στον ΑΣ είναι πολύ δύσκολο και για τον ίδιο τον κ. Οικονόμου. Η εκκαθάριση προχωρούσε τότε και θα τελείωνε αν έμενα εγώ σε 2,5 μήνες. Εγώ αν ήμουν και δεν ανέβαζα τον Άρη θα είχα σκάψει και θα έμπαινα μέσα».

Για τη χορηγία στη φανέλα της εταιρίας του: «Υπάρχουν όλες οι αποδείξεις για τη χορηγία. Υπάρχουν όλα τα παραστατικά και θα τα δείξω».

Για ότι η εκκαθάριση δεν προχώρησε όσο ήταν αυτός πρόεδρος: «Δε φταίω εγώ που δεν έγινε γενική συνέλευση μετόχων. Αυτά υπάρχουν όλοι. Έπρεπε να ψηφίσουν τότε, αλλά δε φταίω εγώ».

Για τους ανθρώπους που είχε δίπλα του: «Με κοροϊδεύαν οι περισσότεροι. Είχα ανθρώπους που με κοροϊδέψαν».

Για την κλοπή των οργάνων από το Νέο Ρύσιο: «Στο Ρύσιο μπήκανε κλέψανε και η αστυνομία μου είπε κάποια πράγματα. Αυτή τη στιγμή μου είπαν ότι στο Ρύσιο είναι τα όργανα. Αν ήμουν εγώ θα αγόραζα καινούρια όργανα».

Για το θέμα του Κάμπος: «Το έμαθα αργότερα, αλλά δεν υπήρχε πρόβλημα. Ο κ. Καλαϊτζίδης το έκανε επίτηδες για να αναλάβει πρώτος προπονητής».